Pápai Páriz Ferenc Alapítvány

Történet

Az alapítvány egyik cél kitűzése az orvosok és esetenként a szakdolgozók folyamatos szakmai továbbképzésének a támogatása. Ennek érdekében a szakmai társaságokkal együttműködve szimpóziumok, konferenciák, valamint a továbbképző tanfolyamok szervezését is felvállalja.
Első alkalommal az EME OGYSZ X Jubileumi Tudományos Ülésszakát szerveztük meg, 2000. május 11 – 13-án. A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Dr. Benkő Samu akadémikus az EME elnöke, Dr. Hajdú Gábor állam- és egészségügyi miniszter, Andrásofszky Barna a MET elnöke, az ülést Prof. Dr. Feszt György az EME OGYSZ elnöke nyitotta meg. Ezt követően, első alkalommal került sor a Pápai Páriz Ferenc díjak átnyújtására. A megnyitó ünnepséget a Dr. Palló Imre Zene és Képzőművészeti Szakközépiskola növendékeinek koncertje zárta. A rendezvényen 359-en regisztráltak, ebből 57. külföldi volt.

Az alkalmi hallgatok száma – kollegák és orvostanhallgatók mint egy 30-an voltak. A résztvevők száma így 389-re tehető. A szervezőbizottság 13 ovostanhallgató részvételét szponzorálta. 174 dolgozat került bemutatásra, 20 szekció ülésen. A részvételért 20 kredit pontot, a fő szerző előadásonként még 10, a társszerzők 5-5 pontra voltak jogosultak. Ez alkalommal 90. példány „Magnézium a biológiában – Magnézium a gyermekgyógyászatba” Balla Á., Kiss A.S. monográfiát ajándékoztunk a résztvevőknek.